• Anaheim
  • Arizona
  • Boston
  • Buffalo
  • Calgary
  • Carolina
  • Chicago
  • Colorado
  • Columbus
  • Dallas
  • Detroit
  • Edmonton
  • Florida
  • Las Vegas
  • Los Angeles
  • Minnesota
  • Montreal
  • Nashville
  • New Jersey
  • NY Islanders
  • NY Rangers
  • Ottawa
  • Philadelphia
  • Pittsburgh
  • San Jose
  • St. Louis
  • Tampa Bay
  • Toronto
  • Vancouver
  • Washington
  • Winnipeg Jets
Registrácia
Zapamätať prihlásenie

Nemáte ešte účet?

Registrácia

Máte už svoj účet?

Prihlásenie
Menu

Mešár bude v NHL čoskoro, verí GM Kitcheneru: Filip si raz chce zahrať v útoku so Slafkovským a touto hviezdou Montrealu

Filip Mešár © nhl.com

Podľa GM Kitcheneru uvidíme Mešára v NHL čoskoro. Filip si vie seba predstaviť v útoku so Slafkovským a touto hviezdou

Filip Mešár žiari v drese Kitchener Rangers v juniorskej OHL. Pomáha mu k tomu aj zázemie, ktoré mu vytvára náhradná rodina. Býva u Briana a Cailin Daubovcov. Tí už 24. sezónu v rade pomáhajú Kitcheneru z pozície náhradnej rodiny.

Týmto dvom bývalým učiteľom po päťdesiatke domom prešlo už niekoľko európskych hráčov. Dvaja z nich skončili až v NHL - český útočník Dominik Kubalík (Red Wings) a jeho krajan Radek Faksa (Stars).

O niekoľko mesiacov na tento zoznam môže pribudnúť tretie meno - Filip Mešár.

Filip je neuveriteľný," hovoril Brian pre portál TVA Sports. „Je veľmi dobre vychovaný a je veľmi skromný. Samozrejme, mohol mať negatívny postoj, pretože mal zjavne iné ambície ako skončiť v Kitcheneri po odchode z Európy. Ale nič tam nie je."

Mešár pred sezónou vyhlásil jasne: cieľom je hrať za Laval v AHL. To sa nepodarilo. Vedenie Canadiens mu chcelo dopriať dostatočný priestor na ľade vo všetkých herných situáciách. A tak po dvoch rokoch v seniorskom hokeji (HK Poprad) zamieril medzi juniorov.

„Som tu, aby som strieľal góly, zbieral asistencie a body. Myslím, že to je dôvod, prečo ma sem Montreal poslal - ovládnuť túto ligu. Chcem strieľať čo najviac gólov a byť najlepšou verziou samého seba," vyhlásil Mešár.

Darí sa mu to napĺňať. V piatich zápasoch strelil štyri góly a nazbieral 8 bodov. Dominuje.

Mešár necíti žiadnu trpkosť z rozhodnutia vedenia Montrealu. „Mám veľkú dôveru vo vedúcich predstaviteľov Montrealu. Viem, že chcú pre mňa len to najlepšie a považujú Kitchener za najlepšie miesto, kde môžem rásť. Súhlasím s ich rozhodnutím. Teraz musím podávať výkony."

Juniorka nie je len o zbieraní bodov


Generálny manažér Kitcheneru Rangers Mike McKenzie ale upozorňuje, že pôsobenie Mešára v OHL nie je len o zbieraní bodov.

Filip má skvelý štart, ale verím, že môže byť ešte lepší! Má pred sebou niekoľko výziev. S istotou viem, že nazbiera veľa bodov bez ohľadu na to, aký dobrý výkon bude podávať. Je veľmi talentovaný," hovoril McKenzie.

„Ale hokej je niekedy viac než len body. V jeho prípade to bude naučiť sa fungovanie severoamerickej hry, kde sa musíte rozhodovať, či už s pukom, alebo bez neho, oveľa rýchlejšie. V Severnej Amerike musíte prijať aj to, že budete viac využívať svojich spoluhráčov. Chceme tiež, aby sa Filip v tejto sezóne zameral na kvalitu svojej defenzívnej hry," prezradil plány s Mešárom.

V predsezónnom kempe Montrealu podával Mešár kvalitné výkony na krídle, aj na pozícii centra. V Kitcheneri sa rozhodli neprideliť slovenskému útočníkovi konkrétnu pozíciu.

Momentálne hrá na krídle, ale jeho presun do stredu je určite jednou z možností. Viem, že môže hrať na oboch postoch. Najprv mu chceme dať čas, aby nám ukázal, že má reflexy centra: rýchlo sa stiahnuť a ponúknuť podporu napríklad svojim obrancom. Už má za sebou niekoľko vhadzovaní. Dáva nám dobré minúty na oboch pozíciách," poznamenáva McKenzie.

Komunikácia ohľadom vývoja Mešára, samozrejme, prebieha aj s predstaviteľmi Canadiens.

Canadiens nám povedali, že nemajú problém s tým, aby sme ho používali všade, aspoň na začiatku. Čím viac bude sezóna napredovať, tým jasnejšie budú naše diskusie s Montrealom na túto tému."

Brian Daub, u ktorého rodiny Mešár býva, pochvaľuje aj komunikačné schopnosti mladého Slováka.

Vážne, je to naozaj dobrý chlapec. Rád sa rozpráva o hokeji a má úžasnú schopnosť komunikovať v angličtine, čo naozaj nie je prípad všetkých mladých Európanov. Dosť času trávi rozhovormi s nami," dodáva bývalý učiteľ, ktorého by neprekvapilo, keby Mešár hral v NHL už v budúcej sezóne: „Má všetky nástroje, aby to bolo veľmi rýchle."

Mešár je pripravený na to, že v budúcej sezóne bude pôsobiť v Lavale alebo v Montreale.

„Lídri Canadiens mi povedali, že na budúci rok smerujeme k scenáru, že budem buď v Lavale alebo Montreale, v závislosti od môjho výkonu," prezradil Mešár.

Aby som bol úprimný, snažím sa nehľadieť príliš ďaleko dopredu. Sústredím sa na aktuálnu sezónu, aby som ju zvládol čo najlepšie. Mojím cieľom je hrať v NHL čo najrýchlejšie, ale musíte robiť veci v správnom poradí."

McKenzie vidí Mešára v NHL čoskoro: A bude hrať významnú úlohu!


Mike McKenzie, ktorý sám odohral niekoľko sezón v AHL, prognózuje, že Mešár bude v prvom tíme Montrealu veľmi rýchlo.

Myslím si, že existuje šanca, že sa to stane rýchlo," pozerá sa McKenzie na Mešárov presun do NHL optimisticky. „Vidíme čoraz viac mladých chlapcov, ktorým sa darí vybojovať si pozíciu v NHL už v mladom veku. Keď sem prišiel, sadol som si k Filipovi a povedal som: Pozri, čo dokázal taký chlapec ako Wyatt Johnston v Dallase. V 19 rokoch sa dostal medzi Stars. Mal by to byť tvoj cieľ!"

„Úprimne povedané, neexistuje žiadny limit na to, čo môže dosiahnuť. Je taký talentovaný, rýchly. V skutočnosti nie je otázkou, či bude hrať v NHL. Otázka je kedy. A Filip má všetky nástroje na to, aby to bolo veľmi rýchle," dodáva k svojej pozitívnej prognóze McKenzie.

A zachádza ešte ďalej.

S jeho ofenzívnymi schopnosťami očakávajte, že raz v NHL bude hrať dôležitú ofenzívnu úlohu. Nebojme sa to povedať: nebude z neho hráč štvrtej lajny! Bude hrať presilovú hru a strieľať veľa gólov."

Je dobre známe, že Mešár je veľmi dobrým priateľom Juraja Slafkovského. Tohtoročnej jednotky draftu, ktorá nastupuje za Canadiens a na konte už má dva góly.

Hovoríme spolu po všetkých jeho zápasoch," prezradil Mešár.„Pýtam sa ho veľa otázok o živote profesionálneho hokejistu. Chcem sa pripraviť a uistiť sa, že keď na mňa príde rad, nebudem mať priveľa prekvapení. Juraj mi povedal najmä to, že nevidí veľký rozdiel medzi hernou úrovňou prípravných zápasov, kde som hral, ​​a bežných zápasov."

Mešár si vie predstaviť seba v útoku so Slafkovským a Dachom


Mešár by si rád zahral s kamarátom Slafkovským v jednom útoku Canadiens.

Samozrejme! Keď sme boli mladší, hrávali sme spolu veľmi často. Vyrastali sme spolu a znova hrali spolu v národnom tíme. Potom, počas nováčikovského kempu, nás Montreal počas prvého zápasu dal do rovnakej formácie. Chémia tam bezpochyby je!"

Slafkovský naľavo, Mešár v strede a koho by si vedel predstaviť v ich útoku na pravom krídle?

„Neviem. Bude na trénerovi, ako sa rozhodne... Ale možno Kirby Dach!"

V zámorí porovnávali draftové jednotky NHL za posledných 10 rokov. Pozrite, ako dopadol Slafkovský

24.04.24, 19:49

Dvorský a Mešár nedostali šancu bojovať o MS. Reagujú slovenské osobnosti: Myslíme si o tom toto!

24.04.24, 13:52

Obavy o budúcnosť Mešára: Čakalo sa niečo iné, bude to tvrdé. Dá Montrealu priestor na výmenu?

Včera, 06:16

Dvorský prehovoril: Toto je jeho reakcia na to, že ho nezavolali do reprezentácie

Včera, 12:28

Bol terčom ostrej kritiky, že odmietol účasť na MS. Kapitán Montrealu teraz oznámil životné rozhodnutie

Včera, 07:41

VIDEO Súperovi naháňal hrôzu, rozbehol gólovú akciu, zabránil istému gólu: Slovensko na dosah obrovskej posily...

Dnes, 05:51

Na MS to bude pre Slovensko krst ohňom: Američania skladajú smrtiaci tím, zverejnili prvých 15 hviezd z NHL

Včera, 08:21

Montreal chce v lete novú hviezdu do útoku. Odhalené, koho plánuje ponúknuť na výmenu

Dnes, 06:36

Zachráni ich Crosby? Kanada je sklamaná, pred MS počíta ospravedlnenky od hviezd NHL

Včera, 19:07

Tomáš Tatar: Smutný zo sezóny v zámorí, nadšený z mladíkov, ktorí prerazili v NHL. Toto je moja vízia

Včera, 08:52

Info! Len prihlásení užívatelia môžu pridávať a reagovať na už pridané komentáre.

TABUĽKA TOP 8

  • #Tím
    Z
    V
    VP
    PP
    P
    Skóre
    B
  • #Tím
    Z
    V
    VP
    PP
    P
    Skóre
    B